Целта му е да ускори ваксинационната кампания в страната Избраният за

...
Целта му е да ускори ваксинационната кампания в страната Избраният за
Коментари Харесай

Байдън прави хиляди центрове за ваксинация

Целта му е да форсира имунизационната акция в страната

 

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че има намерение да открие хиляди центрове за имунизиране, с цел да форсира имунизационната акция в страната, съобщи Франс прес.

" Ще използваме всички запаси на федералното държавно управление, с цел да създадем хиляди центрове за имунизиране покрай хората ", във физкултурни салони, учебни заведения и стадионите, съобщи той на конференция през вчерашния ден в имението си в Уилмингтън, щата Делауеър.

Правителството на Байдън ще постави старания да имунизира всички на възраст над 65 години и хората, работещи на първа линия, като задачата е през първите 100 дни на ръководството му против COVID-19 да бъдат имунизирани 100 милиона души, съобщи Ройтерс.

Екипът на Байдън сподели, че след встъпването си в служба на 20 януари новият президент ще употребява Закона за отбранителното произвеждане, с цел да усили доставките на флакони за ваксини, спринцовки, игли и съответното съоръжение за да форсира имунизирането на американците.

Според проекта на Байдън щатите, които употребяват своята Национална армия във имунизационната акция, ще бъдат възмездени от федералното държавно управление. Байдън прикани да се обезпечат повече ваксини за по-бедните региони, които в този момент не получават нужното обслужване от държавните лечебни заведения и аптеки. Байдън възнамерява също маркетингова акция, която да убеди скептичните към имунизацията да се ваксинират.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР